PREGUNTES FREQÜENTS

Si vols adoptar un gat però encara tens dubtes... busca la resposta en aquest apartat! I, si no la trobes, posa't en contacte amb nosaltres i t'ajudarem!

- Què haig de fer per adoptar un gat?

 

Per adoptar un gat només cal que et posis en contacte amb nosaltres a través de qualsevol dels canals que trobaràs a la pestanya contacte i ens diguis quin gat t'agradaria adoptar. S'ha de respondre un qüestionari de pre-adopció via correu electrònic.

- El gat només pot viure dins a casa?

 

No. Els gats també poden tenir accés a patis, terrasses o jardins. Tot i això, és aconsellable tenir algún sistema per evitar que els gats puguin sortir lliurament al carrer, ja que corren el risc de ser atropellats o de perdre's.

- Què passa si el gat/gata no s'adapta?

 

Si el gat no s'acaba adaptant, el primer que fem és aconsellar a la família un etòleg per valorar el problema i donar solucions. Posteriorment, si tot i així no s'adapta, Progat es torna a fer carrec del gat en cas de tenir cases d'acollida disponibles, si no, demanem a la família que el cuidi fins que li trobem adopció.

- Què haig de fer si em trasllado?

 

La primera opció és, òbviament, traslladar el teu gat amb tu. Els gats s'adapten fàcilment a nous ambients. Per ells és més complicat canviar d'amos que de casa.

 

De no ser possible per circumstències especials, demanem que els propietaris es posin en contacte amb Progat la Garriga per gestionar una possible adopció.

- Què haig de fer si marxo de vacances?

 

Quan arriben èpoques de vacances el més adeqüat és buscar alguna persona que ens cuidi el gat mentre nosaltres estem fora.

 

No és necessari traslladar el gat de casa, ja que per ells això suposa un estrés major. Així doncs, lo únic que necessitarà el nostre gat quan marxem de vacances és una persona que li posi menjar i aigua neta cada dia i que canvii la sorra quan sigui necessari (depenent dels dies que estiguem fora).

 

- Tinc un gos, puc adoptar un gat?

 

Dependrà de cada situació. Progat valora si els animals amb els que ha de conviure el gat són adeqüats o no. És a dir, molts gats poden conviure amb gossos sense cap mena de problema, però cal tenir en compte la raça del gos i el caràcter d'aquest per a determinar si s'adaptarà a l'arribada d'un gat.

 

El millor és que us poseu en contacte amb nosaltres.

- Si adopto un gat i es posa malalt, Progat pagarà les despeses veterinàries?

 

No. Un cop adoptat, el gat passa a ser propietat de la família adoptant amb tot el que això comporta. Per tant, qualsevol despesa veterinària posterior a l'adopció anirà a càrrec dels adoptants (a excepció de casos de gats especials).

- Haig de pagar per adoptar un gat?

 

Si. Per tal d'assegurar l'esterilització del gat o gata, s'ha de fer el següent pagament:

 

- 130€ per les femelles

- 96€ pels mascles

 

Aquests imports inclouen l'esterilització i el preu del xip que es posarà al gat o gata adoptat.

- Què puc fer si no puc pagar el preu d'adopció al mateix moment?

 

Donat que es tracte d'imports considerables, Progat ofereix als adoptants pagar la meitat de la tarifa d'adopció en el moment de l'adopció i, l'altre meitat, en el moment de l'esterilització (al cap de 5-7 mesos). És a dir:

 

- Femelles: 65€ a l'adoptar + 65€ a l'esterilitzar.

- Mascles: 48€ a l'adoptar + 48€ a l'esterilitzar.

- És obligatori esterlitzar el gat o gata?

 

Si. En el moment de l'adopció es fa entrega a Progat la Garriga de l'import corresponent al preu d'esterilització i xip.

 

El cost d'esterilització està inclós en la tarifa d'adopció de Progat.

- Si no vull esterilitzar el meu gat haig de pagar?

 

Si. S'ha de pagar perquè l'esterilització és OBLIGATÒRIA en les nostres adopcions. Tots els gats adoptats s'han d'esterilitzar el més aviat possible.

- Quan haig d'esterilitzar el gat o gata?

 

Cada cas és diferent però, per norma general, els cadells se solen esterilitzar entre els 5 i 7 mesos d'edat, un cop passat el primer zel. Tot i això, és aconsellable posar-se en contacte amb el veterinari un cop comença el zel ja que, moltes vegades, es poden operar de seguida.

 

En el cas de gats adults, l'esterilització s'ha de dur a terme un cop signada l'adopció.

- Puc esterilitzar el gat/gata on vulgui?

 

No. Tots els gats que Progat la Garriga dóna en adopció s'han d'esterilitzar a la Clínica Veterinària Marcel Gustà de la Garriga.

 

La raó són els preus prèviament pactats que Progat la Garriga ofereix per a l'esterilització i col·locació del xip.

 

A més a més, d'aquesta manera, Progat la Garriga manté un control de l'esterilització dels gats adoptats.

- És obligatori posar xip al gat o gata?

 

Si. Des de Progat la Garriga fomentem el xip pels gats ja que, d'aquesta manera, evitem possibles abandonaments i ajudem que el gat retorni amb el seu propietari en cas de pèrdua.

 

El cost del xip està inclòs en la tarifa d'adopció de Progat.