QUI SOM?

Progat La Garriga és una associació sense ànim de lucre que pretén millorar la qualitat de vida dels gats de carrer, així com la de les persones que conviuen amb ells.

A la Garriga des de 1998

L'associació Progat va començar la seva actuació a la Garriga el 1998. Neix com a delegació de Progat Barcelona, realitzant les mateixes tasques però focalitzant-les en l'àmbit de la Garriga. Actualment, Progat la arriga és una associació independent que compta amb els seus propis recursos i socis.

Des de fa més de 15 anys, Progat regula les colònies de gats de carrer existents a la Garriga, fomenta el control de la natalitat i els ofereix una alimentació adequada per a tal de tenir cura de la seva salut
.

¿Què és un gat de carrer?

​

​Els gats de carrer són gats que han nascut i crescut lliures en zones urbanes, i solen viure en grups més o menys grans, sobretot en solars i en edificis abandonats. No han  estat en contacte proper amb l'home i tenen por fins i tot a deixar-se tocar, i això fa que només puguin viure lliures.


Hi ha propietaris que abandonen els seus gats casolans en algunes de les colònies, amb la idea que "es busquen la vida", però la realitat és que no poden integrar-s'hi i gairebé sempre moren de fam, per accidents o atacs d'altres gats o de gossos. Progat treballa per millorar les condicions de vida daquests gats.