top of page

ELS BENEFICIS DE TENIR UN GAT A CASA

Tots els amants dels animals, i en concret els amants dels gats, coneixem la quantitat de beneficis que ens aporta tenir un gat a casa. Però, per aquells que encara tingueu dubtes, estrenem el nostre Blog amb 10 MOTIUS PER ADOPTAR UN GAT!


1. COMPANYIA

El primer, i més obvi benefici, és l’inevitable fet de sentir-nos acompanyats quan tenim un animaló a casa. Encara més, quan aquest ens dóna estima y amor dia a dia. Com va dir la poeta Pam Brown: “Un gatet transforma la tornada a una casa buida en la tornada a la llar”.


2. DIVERSIÓ I ALEGRIA

Jugar amb els nostres gats i fer-los fotografies i vídeos és una magnífica forma de passar-nos-ho bé, així com reviure aquests moments mirant-les després. De fet, els vídeos amb entremaliadures de gats són un dels temes més buscats a internet! Això sí, aconseguir una foto del nostre gat quiet és una tasca difícil...


3. INTEL·LIGÈNCIA

Aquesta és una aptitud innata dels nostres felins. Els gats reben una quantitat immensa de informació contínuament, la qual assimilen i utilitzen per aprendre. Els gats que creixen relacionant-se estretament amb persones, en un entorn de joc i estímuls, són els que desenvoluparan més la seva intel·ligència.


4. REQUEREIXEN MENYS ATENCIÓ

La atenció requerida per un gat és mínima, en comparació amb d’altres animals domèstics com, per exemple, un gos. Si bé és cert que, com qualsevol animal, els gats requereixen un mínim de la nostre atenció, podem dir que els gats saben apanyar-se ells solets.


5. ADAPTABILITAT

Podem tenir gats a qualsevol pis o casa. Així com un gos gran necessita un espai més ampli per viure més a gust, els gats s’adapten ràpidament a qualsevol situació i llar. Ja sigui una mansió o un petit apartament, el nostre felí serà feliç.


6. NETEJA I HIGIENE

Els gats són uns dels animals més nets que hi ha. De tots els animals que podem tenir a casa, el gat serà sens dubte, el que ens deixi el pis més net, sense males olors i sense necessitat d’una higiene freqüent. Louis Pasteur els va definir com “un dels animals amb menys bactèries.”


7. RÀPID APRENENTATGE

No ens cal un llarg ensenyament per a què els nostres gatets tinguin un bon comportament. Ells mateixos aprenen a fer les coses! Només cal tenir paciència i humor perquè, tal como va dir l’actriu Dana Hill: “Sempre havia escoltat dir que l’educació dels gats era difícil, però no ho és. El meu em va educar amb dos dies.”


8. ALT NIVELL D’INDEPENDÈNCIA

Els gats tenen un alt nivell d’independència, el que suposo major mobilitat per a nosaltres també. No els importa estar sols a casa durant varis dies, si fos necessari, només cal deixar-los la sorra neta, menjar i aigua suficient.


9. SENSE DISCRIMINACIÓ

Els gats s’adapten perfectament a tots els col·lectius de persones, així com a la convivència amb d’altres mascotes. Si bé és cert que cada animal té el seu caràcter en concret, els gats senten especial estima per la gent gran i els nens.


10. MILLOREN LA NOSTRE SALUT

I hem deixat el millor pel final. Segons un estudi del “Centre d’Investigació de Interacció Humana-Animal de la Facultat de Medicina Veterinària de la Universitat de Missouri”, els gats són una de les millors cures naturals contra l’estrès. Aquest estudi demostra que tenir un gat a casa ajuda a reduir la pressió sanguínia, reduint el risc de patir problemes cardiovasculars, i millorant el benestar mental sense necessitat de cap pastilla. Tal com deia el filòsof i músic Albert Schweitzer: “L’home té dos mitjans per refugiar-se de les misèries de la vida: la música i els gats.”


Ja veieu, per tots aquells que tenia-ho algun dubte a l’hora d’adoptar un gat, aquí teniu algunes de les seves avantatges. Des de Progat La Garriga us animem a donar-los una oportunitat i gaudir d’aquestes extraordinàries mascotes!

Beneficios-gatos.jpg

Deixa'ns el teu comentari!bottom of page