GATS DE CINE

Com molts sabreu, aquest passat cap de setmana es va celebrar la 86ena edició dels premis Oscar. Per això, aquesta setmana al nostre Blog, dedicarem el post als gats de cine!


Fem un repàs a algunes de les pel·lícules on els gats també són els protagonistes!


- HARRY POTTER

Comencem el nostre repàs pel màgic món de Harry Potter, on trobem en Crookshanks, el gat de l’Hermione Granger. Es tracte d’un gat persa de color rogenc, amb el nas aixafat i una llarga cua que recorda a un raspall. En Crookshanks, a més a més, és un gat màgic capaç de reconèixer bruixes i bruixots transformats en animals.


- EL PADRINO

Hi ha gats i gats, però ser el gat de la màfia deu tenir els seus avantatges... sobretot quan el teu amo és, ni més ni menys, que Don Vito Corleone, qui escolta atentament les peticions dels altres mentre acaricia el seu gatet. Segons el director, Francis Ford Coppola, la intervenció del gat no estava prevista en el guió, l’animal estava passejant per allà i, quan el director el va veure, va sentir l’impuls d’incorporar-lo a l’escena. Ningú es pot resistir a un gatet!


- ME ENAMORÉ DE UNA BRUJA

La pel·lícula, dirigida per Richard Quine l’any 1958 i interpretada per Kim Novak i James Stewart, explica la vida d’una bruixa moderna a Nova York, la qual està bojament enamorada del seu veí i decideix fer que ell també s’enamori d’ella. Donat que ell és a punt de casar-se amb una altre dona, la bruixa ha de recórrer als seus encanteris i a la seva “màgia gatuna” per aconseguir-lo. El gat de la pel·lícula, en Pyewacket, va guanyar un Patsy Award (equivalent als Oscar per animals) per la seva actuació!


- DESAYUNO CON DIAMANTES

Basada en la novel·la de Truman Capote, la pel·lícula narra la història d’una jove i elegant novaiorquesa (Audrey Hepburn), que viu una frívola i festiva vida mentre espera trobar un home madur i ric per casar-se. Viu en un apartament sola amb el seu gat. “Gato” és el nom de la bonica mascota d’aquesta pel·lícula, qui va tenir molta sort, no només per ser cuidat per la bella Audrey Hepburn, sinó per què, a més a més, gaudeix de totes les festes que organitza la seva mestressa a l’apartament!


- JAMES BOND

En els primers films d’aquest conegut agent secret, el principal enemic de James Bons era la organització criminal SPECTRE, liderada pel malvat Ernst Stavlo Blofeld. En aquestes primeres pel·lícules, la cara de Blofeld no es veia mai, l’única cosa visible d’aquest dolent eren les seves mans, amb un intrigant anell, i sostenint un fascinant gat blanc persa. Tot i que en posteriors pel·lícules es va començar a mostrar la cara de Blofeld, molta gent continuava pensant que el vertader malvat i líder era el gat!


- COMO PERROS Y GATOS

Aquest divertida comèdia familiar d’aventures es va estrenar l’any 2001 de la mà de Lawrence Guterman. La seva trama gira al voltant de Mr. Tinkles (a la traducció en espanyol “Miguelín”), un preciós gat persa ansiós de poder que decideix encapçalar un massiu moviment felí contra el millor amic de l’home, els gos, per tal d’aconseguir dominar el món.


- ALIEN, EL OCTAVO PASAJERO

Aquesta pel·lícula de ciència ficció rodada l’any 1979 per Ridley Scott explica la missió de la nau Nostromo quan, durant el seu viatge, rep una misteriosa transmissió d’una forma de vida desconeguda. El gat de la pel·lícula és la mascota de la capitana Ellen Ripley (Sigourney Weaver), ells dos es convertiran en els únics supervivents d’un dramàtic viatge interplanetari.


- AUSTIN POWERS

En aquesta sèrie de films que paròdia a l’agent secret 007, trobem també al personatge malvat, anomenat Dr. Maligno, qui, igual que en les pel·lícules de James Bond, té un inseparable confident i mà dreta en forma de gat. En aquest cas es tracte d’un gat de raça esfinx anomenat Mr. Bigglesworth.


- LA MOMIA

Pel·lícula de 1999 dirigida per Stephen Sommers. En aquest film, els gats són representats com a guardians de l’infern, d’aquesta manera, ells són els únics éssers de la pel·lícula als quals la terrorífica mòmia tem i dels que fuig atemorida. En dues ocasions, el gat blanc de l’antiquària Evelyn Carvahan salva als protagonistes de l’atac de la mòmia.


- EL TERCER HOMBRE

I acabarem el nostre repàs amb una pel·lícula britànica de cinema negre estrenada l’any 1949. El petit gatet d’aquest film té un curiós paper i és que, a més a més de ser el gat del protagonista Harry Lime, a qui només demostra amor, és també l’encarregat de delatar, entre un meravellós joc de llums i ombres, al misteriós “tercer home”.


Com podeu veure, el cinema sempre ha estat ple d’aquests “tigres de salón” com deia Pablo Neruda. I és que ja sigui pel seu caràcter intrigant o per la seva elegància, els gats són un animal recorrent dins el món del cinema.


Se us en acut algun més?

Deixa'ns el teu comentari!