top of page

ELS GATS ANIMATS MÉS FAMOSOS

Després de veure la setmana passada els gats de cine, avui us portem un breu recopilatori amb els 10 gats animats més famosos!


Cada un d’ells, a la seva manera, ens ajuden a conèixer una mica més aquests petits amics nostres! Som-hi:


- GARFIELD

De ben segur que tots coneixeu a aquest devorador de lasanya ataronjat! Aquest gat, creat per Jim Davis, va néixer l’any 1978. Des d’aleshores la seva popularitat no ha parat de créixer arribant, inclús, a fer-se’n dues pel·lícules. En les seves historietes, Jim Davis, se’n riu dels amos de les mascotes i la seva relació amb els animals domèstics, fent-nos veure que, en definitiva, els veritables amos de casa són les nostres mascotes.


- TOM

Un altre dels gats més famosos és sens dubte en Tom, company inseparable d’en Jerry. El personatge d’en Tom apareix per primera vegada l’any 1940 de les mans de William Hanna i Joseph Barbera. En els curtmetratges de Tom i Jerry, en Tom sempre intenta, sense gaire èxit, caçar en Jerry, el ratolí. Amb freqüència fa ús de trampes que, per un motiu o altre, se li acaben girant en contra.


- SILVESTRE

Qui no recorda la frase “Me pareció ver un lindo gatito”? Doncs aquest “lindo gatito” era en Silvestre! Creat per Friz Freleng, en Silvestre apareix per primera vegada l’any 1947 a la pel·lícula “Tweetie Pie”, guanyadora d’un Òscar. A les seves aventures, els seus intents fallits per caçar en Piolín sempre acaben amb un bon càstig per part de l’adorable àvia.


- DORAEMON

També conegut com “El gat còsmic”, és un personatge entranyable del que tots hem vist algun episodi. Aquest gat blau amant dels pastissets, neix l’any 1969, però no és fins l’any 1979 que li arriba l’èxit amb l’emissió de la seva segona sèrie de televisió. Les aventures del Doraemon giren sempre al voltant dels invents que treu de la seva butxaca màgica per ajudar en Nobita (el seu inseparable amic).


- FÈLIX EL GAT

Probablement sigui el més veterà de tots els que avui us recordem. Aquest gat de pelatge negre, ulls blancs i ampli somriure va aparèixer per primera vegada l’any 1919. El seu creador està qüestionat entre Pat Sullivan i Otto Messmer. En els seus inicis, en Fèlix era una personatge animat de l’era del cinema mut, no va ser fins més endavant quan el dibuix animat es va modernitzar per a una nova sèrie de televisió.


- AZRAEL

L’ataronjat aliat i company d’en Gargamel en la seva caça als Barrufets era l’Azrael. Els barrufets, creats pel dibuixant belga Peyo, van incorporar el personatge d’Azrael per primera vegada el 1959. El pobre Azrael sempre intenta menjar-se els Barrufets però mai ho aconsegueix. Comparteix amb en Gargamel la seva característica forma de riure.


- DON GATO

Ell podria ser un dels nostres gats de carrer: de color groc i amb armilla violeta, Don Gato era el protagonista i líder de un grup de gats de carrer que vivien a Manhattan. La sèrie va aparèixer l’any 1961 produïda per Hanna-Barbera. En varies ocasions, el grup de gats no fa cas a Don Gato o mal interpreta les seves intencions, obtenint resultats desastrosos.


- LOS ARISTOGATOS

Aquests vénen en pack! Tot amant dels gats ha vist “Los Aristogatos”. Ells junts són, doncs, uns dels gats més famosos. La pel·lícula, dirigida per Wolfgang Reitherman l’any 1970, està ambientada al París de 1910 i explica la història d’una àvia rica i els seus gats. Després que el majordom intenti desfer-se d’ells per quedar-se tota l'herència, els gatets viuen un munt d’aventures per aconseguir tornar a casa.


- EL GAT AMB BOTES

Ell és un dels gats amb més versions! No hi ha un sol gat amb botes, són molts els dibuixants que al llarg dels anys han plasmat la seva pròpia idea d’aquest personatge. Avui, però, us recordem un dels últims Gat amb Botes que hem vist: la versió d’aquest personatge inclosa en les pel·lícules “Shrek”. Sens dubte un dels gats amb botes més adorable!


- SIMON’S CAT

I per últim, el més recent dels nostres gats animats famosos: Simon’s Cat. Aquest entremaliat gat, creat per Simon Tofield, apareix per primera vegada l’any 2007. Sovint, l’objectiu principal d’en Simon’s Cat és aconseguir menjar, fet que li reporta més d’un mal de cap al seu amo Simon. Amb molt d’humor, l’autor ens presenta aquesta sèrie animada on de ben segur que tots els amos de gat ens hi sentirem identificats!


Nosaltres no sabríem triar quin ens agrada més! Però... i vosaltres, QUIN ÉS EL VOSTRE GAT ANIMAT PREFERIT?

Deixa'ns el teu comentari!bottom of page