top of page

COM ESCOLLIR EL NOSTRE GAT IDEAL?

Ara que ja ha començat l’època de cria pels gats també comença l’època de trobar una família a cada un d’ells. Des de Progat avui us volem donar uns petits consells perquè tots aquells que estigueu pensant en posar un gat nou a la vostre família escolliu el gat ideal per adoptar!


A l’hora d’escollir un gat és important tenir ben clar quin gat serà l’adequat per a nosaltres, ja que no tots són iguals ni es comprometran de la mateix manera. No només ens referim al caràcter i els trets de les diferents races, també parlem d’escollir entre un gat petit o un gat adult, saber si volem un gat o una gata, quins gats necessiten més atenció...


Així, avui intentarem resoldre aquests dubtes perquè escolliu el gat que millor s’adapti al que esteu buscant i a les vostres circumstàncies personals.Gatet o gata adult?


És un dubte bastant comú que té tothom qui vol adoptar un gat. Per això intentarem fer una repassada:


Els gatets s’adapten més ràpidament al nou entorn i al nou propietari. Els gats petits també són més fàcils d’educar que els gats adults. Però als gatets se’ls ha de dedicar molt de temps per a la seva educació. Tot i que també cal dir que observar la seva evolució et dóna ànims!


Tot i això, cal que tenir en compte que els gatets van creixent i, part del seu aprenentatge, consisteix en inspeccionar tot allò que es troben. Per això, com ja us podeu imaginar, els gats petits són més propensos a fer alguna que altre destrossa a la casa. A més a més, no són tan nets com els gats adults, perquè al haver estat separats de la mare prematurament no tenen masses nocions d’higiene i els hi haureu d’inculcar vosaltres. A més a més, teniu en compte que aquest petit gatet adorable, més aviat o més tard, també serà gran.


Els gats adults, per altres banda, requeriran un major temps d’adaptació al nou entorn en el que es troben. Per ells no tot és nou, sinó que tot és diferent al lloc on eren. Per tant, haurem de tenir un xic més de paciència en aquest aspecte. Investigant i preguntant podreu descobrir més o menys com és el caràcter del gat. Això us ajudarà a l’hora de saber si aquell gat us convé o si s’adaptarà a la vostre forma de vida. Amb un gatet petit, el caràcter és més una qüestió de sort.


Evidentment, adoptar un gat adult és un gest molt bonic i importantíssim per a ells. Amb això volem dir que els gatets tenen moltes més possibilitats de ser adoptats que els gats adults, fet que suposa que els gats adults passin llargues temporades sense amo i, molts d’ells, no el troben mai.


Gat o gata?


Primer de tot volem aclarir que la idea que es té de que les gates són afectuoses i dolces i els gats independents i rodamóns és rotundament falsa. Quan els gats estan esterilitzats, no existeixen masses diferències en el caràcter. Tot i que evidentment n'hi ha.


Els gats tenen un caràcter més fàcil, mentre que les gates solen ser més reservades i esperen que siguem nosaltres els que fem el primer pas. Les gates, a més a més, poden ser més possessives i, tot i ser més caçadores, són més difícils a l’hora de menjar.


Gat de raça o comú?


Trieu el gat que trieu, els vostres deures i responsabilitats seran els mateixos. Si escolliu un gat de raça, ho heu de fer buscant certes característiques d’aquella raça que s’adaptin millor a les vostres circumstàncies. Pel contrari, els gats comuns són més forts i resistents a contraure malalties.


Els gats de raça poden ser molt bonics, però són bastant “comuns”. És a dir, hi ha molt gats amb les seves mateixes característiques. En canvi, els comuns són més únics. No tenen uns trets comuns que comparteixin amb d’altres.


Tot i així, si decidiu adoptar un gat de raça us recomanem que ho feu pel seu caràcter, no per la seva estètica, ja que cada raça té unes determinades característiques i aquestes han d’encaixar bé amb vosaltres.


Finalment, cal remarcar que aquestes pautes són a nivell general i que cada gat és un món!


Esperem, però, que amb aquests petits consells tots trobeu el gat ideal per vosaltres i que nosaltres, des de Progat, puguem trobar la casa ideal per cada un d’ells!


I els que ja teniu gats... com són?? De raça, comuns, gats, gates... Expliqueu-nos la vostre experiència!

Deixa'ns el teu comentari!bottom of page