top of page

LA LLEGENDA DE LES GATES CAREY

Ja que demà és Sant Jordi, aquesta setmana en el nostre Blog us expliquem una llegenda relacionada amb els gats. En aquest cas, una llegenda que explica l’origen de les gates Carey (com la que teniu a la foto).


Les gates Carey són gates tricolor, inclús a vegades de quatre quan s’hi afegeix el blanc. Una de les peculiaritats d’aquest estil de pelatge color Carey és que el disseny de les taques és únic i irrepetible. De fet, si clonéssim una d’aquestes gates, sortiria una gata Carey, però amb les taques distribuïdes de diferent forma.


Es diu que els gats Carey, siguin de la raça que siguin, són molt difícils de reproduir, ja que la genètica de l’encreuament sempre da com a resultat una femella. Això és degut a que el color crema-vermellós, que és la base d’aquestes gates tan peculiars, està lligat al cromosoma X (les femelles). I, en els pocs casos que surten mascles, solen ser estèrils.


Això doncs, respecte a l’origen d’aquest pelatge, avui us expliquem la llegenda del “Sol i la Gata Negre”:


Explica la llegenda que, fa varis segles, el Sol li va suplicar a la Lluna que el tapés una estona, que li donés una quartada per absentar-se del cel, per baixar a la Terra i ser lliure, encara que només fos una estona.


El Sol volia deixar de ser el centre de l’Univers, volia que ningú s’adonés d ela seva presència, passar inadvertit per sentir-se alliberat de tanta pressió. La Lluna, commoguda per la insistència del Sol, va acceptar. Així, un dia de juny, quan el Sol brillava més, la Lluna s’hi aproximà i el començà a cobrir, mica en mica, perquè als mortals de l’època no els sorprengués de cop la obscuritat.


El Sol, que des de dalt de cel feia milions d’anys que observava la Terra, no va dubtar: per sentir-se lliure i passar desapercebut, es va transformar en el ser més perfecte, ràpid i discret que hi havia: una gata negre.


La lluna, mandrosa, de seguida es va cansar i, sense avisar al Sol, es va anar apartant. Quan el sol se’n va adonar, ja era massa tard, va sortir corrents cap al cel i, tan ràpid va fugir, que es va deixar dins la gata negre una part d’ell; centenars de rajos de Sol van quedar atrapats a la gata.


Des d’aquell moment, tots els gats que van néixer de la gata negre eren el que nosaltres anomenem Gates Carey. El seu pelatge negre és trencat per centenars de rajos vermells, grocs i taronges.


Molta gent té la creença que el seu origen solar els atribueix propietats màgiques, atraient la bona sort i les energies positives.


Es diu que si la seva cara es divideix en dos segons el pelatge (com sol passar amb aquest tipus de gats), és per evidenciar la seva doble naturalesa: mitat gat, mitat divinitat.


Esperem que aquesta petita llegenda us hagi agradat i des de Progat us volem desitjar un Feliç Sant Jordi a tots!

Deixa'ns el teu comentari!bottom of page