top of page

COM PREVENIR LES BOLES DE PÈL

Ara que ja hem entrat dins el període de muda estacional de pèl, us portem un post perquè us ajudi a prevenir les boles de pèl del vostre gat!


Com tots sabem, el gat és un animal net per naturalesa. Aquest afany per la neteja fa que es netegin llepant-se el cos periòdicament. Els gats es netegen sols varies vegades durant el dia com tots els que en tenim a casa sabem bé.


Però aquest hàbit tan favorable per la seva higiene a vegades els pot jugar males passades. La seva llengua aspre, degut a la rugositat de les seves papil·les gustatives, es converteix en un raspall que arrossega els pèls morts.


La major part d’aquests pèls acaben sent empassats pel nostre gat i poden arribar a formar boles de pèl a l’estomac. El gat ingereix grans quantitats de pèl que, sotmeses als diferents processos de digestió, poden arribar a formar boles més o menys grans.


Quan ingereixen els pèls poden ocórrer varies coses. En ocasions aquests cabdells poden transitar per l’intestí sense causar mals al felí, en aquest cas els trobarem en els seus excrements. Però hi ha ocasions en les que sí provoquen un malestar important en el gat, tot i que si són petites generalment les acaben expulsant mitjançant vòmits.


Per tractar la formació d’aquestes boles de pèl el millor és la prevenció. La millor prevenció és seguir unes mesures higiènic-sanitàries efectives i eficaces:


Raspallat del gat


Això és imprescindible pels gats de pèl llarg. S’ha de realitzar, com a mínim, un cop al dia, essent necessari fer-ho fins i tot dos vegades al dia en els períodes de muda, quan el pèl mort apareix en grans quantitats. Els gats de pèl curt també necessiten ser raspallats, tot i que amb menor freqüència.Alimentació del gat


Dins la gran varietat de menjar per gats que hi ha al mercat, podem trobar pinsos especials amb un major contingut en fibra, complement que els ajudarà en la eliminació de les boles de pèl. També és adequat proporcionar-los suplements dietètics amb malta, llevat de cervesa o oli de fetge de bacallà. Tot això facilita l’eliminació natural dels pèls i dificulta la formació de les boles de pèl. A més a més, això també proporcionarà brillantor i força al pèl del nostre gat.


En els casos més greus haurem de recórrer a laxants, com l’oli de parafina o medicaments receptats pel nostre veterinari.


De totes maneres, el millor sempre és prevenir, ja que si deixem que el problema avanci podem arribar a l’extrem d’haver d’acudir a la intervenció quirúrgica al produir-se una oclusió intestinal que, tot i ser poc freqüent, si és bastant perillosa.


Cal destacar que els gats més propensos a patir aquests problemes són els gats de pèl llarg i els gats vells. En el cas dels gats d’edat avançada, a més a més de tenir menys forces per a netejar-se, el problema el trobem en el seu sistema digestiu, que és més lent i delicat. Degut a això, l’eliminació del pèl pels excrements és una tasca més complicada.


Així doncs us animem a tots a que raspalleu amb freqüència els vostres gats per evitar-los aquest molest problema! D’aquesta forma, a més a més, aconseguireu reduir el pèl que els vostres gats deixen anar per tota la casa: dos en un!

Deixa'ns el teu comentari!bottom of page