top of page

COM AUGMENTAR LA VIDA D’UN GAT?

Com podem aconseguir que el nostre gat visqui molts anys? Tots desitgem que les nostres mascotes estiguin sanes per a que tinguin una vida llarga que puguin compartir amb nosaltres.


Hi ha certs principis bàsics per aconseguir-ho, però no tots els coneixem. Alguns són molt semblants a les necessitats humanes, però d’altres són coses en les que estranyament ens hi parem a pensar. Avui us portem una llista amb alguns d’aquests principis.


Tenir-los a casa


Viure en una casa protegeix a les mascotes de molts perills. En el cas dels gats, queden protegits de malalties infeccioses, trastorns digestius per menjar productes enverinats, baralles amb gossos o altres gats, atropellament o inclús agressions d’humans. De la mateixa manera, passar massa temps a l’aire lliure fa que les mascotes no puguin regular la seva temperatura de manera efectiva.


Per suposat està molt bé passejar-los, inclús als gats els hi va bé sortir de casa. Però, molt especialment en el cas dels felins, és important que facin les seves necessitats a casa. Sobretot perquè d’aquesta manera podrem detectar a temps els símptomes d’algunes malalties.


Per altre banda no hem d’oblidar que, si el gat no surt al carrer, és bo per a ell disposar d’una finestra amb un test on hi hagi herba per poder mastegar.


Cuidar el pes


L’obesitat en gossos i gats causa els mateixos problemes greus de salut que origina en humans: presió alta, problemes respiratoris, diabetes, mal a les articulacions... No és fàcil posar una mascota obesa a dieta però, de no fer-ho, això podria reduir la seva esperança de vida.


Per a solucionar aquest problema us aconsellem sol·licitar ajuda al vostre veterinari per tal de canviar la dieta del gat. Altres solucions afegides és comprar-los algunes joguines (especials per a gats) per aconseguir que siguin més actius. I, si detectem que el nostre gat augmenta molt de pes, un bon pas és canviar “l’alimentació lliure” per porcions controlades.


A mesura que els gats es fan grans comencen a augmentar el pes, ja que el seu metabolisme es fa més lent. Hi ha aliments que contenen més proteïnes i menys grasses, fet que els fa més adequats per a l’alimentació de gats sènior. També hem de tenir cura en la quantitat de restes menjar i premis que donem al nostre gat, ja que això pot ser un punt decisiu per a mantenir el seu pes controlat.


Portar-lo al veterinari


Moltes persones ometen les visites al veterinari perquè, aparentment, les seves mascotes estan bé. Les revisions periòdiques i les vacunes no s’han de deixar passar, ja que els nostres gats no ens poden dir quan es troben malament o tenen alguna molèstia. Un veterinari pot establir l’estat de salut del nostre gat només fent-li un cop d’ull. Quan el nostre gat comenci a envellir és necessari fer-los revisions, com a mínim, un cop cada sis mesos.


Tenir cura de les dents


Si bé molts d’aquests consells poden deduir-se per sentit comú, aquest és un dels que més s’ignoren o passen per alt. Molts problemes de salut s’originen a les dents o les genives i, des d’aquí, poden desplaçar-se a altres parts del cos. Per evitar problemes, heu de revisar les dents i genives del vostre gat. El més indicat seria fer-ho un cop per setmana, d’aquesta manera detectarem qualsevol problema amb rapidesa. La nostre mascota s’ha de portar al veterinari quan li detectem un mal alè. També hem d’estar atents a quan el nostre gat tingui problemes a l’hora de menjar, ja que pot ser degut al dolor de les dents. Unes dents en mal estat poden reduir entre dos i quatre anys la vida del nostre gat.


Cal dir que també es pot comprar pasta dental per a mascotes i raspallar-los les dents, però això dependrà de la tolerància de cada gat, tampoc cal acabar plens d’esgarrapades!Com sempre, esperem haver-vos ajudat una mica en el coneixement del vostre gat!

Deixa'ns el teu comentari!bottom of page