top of page

ELS GATS I LA CALOR

Ara que ja tenim aquí la calor, és important protegir el nostre gat i tenir en compte un seguit de consells per evitar que puguin patir cops de calor o altres dolències. Els gats són un dels animals que millor resisteixen la calor, els encanta estirar-se al sol i gaudir de la temporada d’estiu. Tot i així, cal prendre algunes precaucions perquè el nostre gat no es vegi perjudicat per les altes temperatures i continuï tenint un bon estat de salut. Avui, doncs, us deixem un petit recull d’aquests consells:


A l’estiu hem d’extremar la precaució amb l’exposició solar del nostre gat. A ells els encanta prendre el sol, però hem de tenir en compte que els rajos solars poden tenir una gran quantitat d’efectes negatius per la nostre mascota, sobretot en algunes races.


L’exposició al sol, directe i prolongada, pot causar en el nostre gat una insolació o un cop de calor, per això hem de facilitar-los zones d’ombra on puguin descansar. De la mateixa manera, si el nostre gat és un gran amant del sol (com la majoria) i es nega a renunciar als espais assolellats, hem de reduir les hores que hi passa. Per exemple, una bona idea pot ser tenir-lo dins a casa a les hores de major insolació (des de les 12h fins les 17h).


D’altre banda, els gats a l’estiu també poden patir cremades per culpa del sol, sobretot els de color blanc. Com ja hem comentat, hem de procurar que no passi masses hores al sol o sobre superfícies calentes, ja que poden cremar-se la panxa (una zona poc coberta de pèl).


De la mateixa manera, a l’estiu és quan els gats es renten més a través de la seva saliva, que estimula l’evaporació de la temperatura corporal. Per això, quan arriba l’estiu, és necessari raspallar el nostre gat més sovint, així evitarem que se li acumulin boles de pèl a l’estómac.


Un altre aspecte fonamental per cuidar els nostres gats a l’estiu és proveir-los sempre aigua fresca i neta. És important assegurar-nos que disposen d’aigua en tot moment ja que, amb la calor, estan més assedegats i és més fàcil que l’aigua s’evapori més ràpidament.


Quan el gat estigui a l’interior de la casa o pis, hem de fixar-nos en l’aire condicionat, per assegurar-nos que no estigui massa fort i pugui causar al nostre gat alguna malaltia com ara la faringitis, la rinitis o la laringitis.


De la mateixa manera hem d’assegurar la seguretat del nostre gat a casa durat l’estiu tancant finestres que puguin ser perilloses. Al tenir-les obertes per refrescar la casa, estem invitant al nostre animal a explorar i, a la vegada, augmentem el risc que pugui caure. De fet, aquesta consideració l’hem de tenir en compte durant tot l’any, però cal extremar la precaució a l’estiu.


Un altre factor important a l’estiu és protegir els nostres gats d’insectes i paràsits, ja que durant la temporada de calor aquests proliferen i és més fàcil que puguin afectar les nostres mascotes. És recomanable utilitzar productes per a prevenir els paràsits, inclòs en gats domèstics que no surtin a exterior. Per a més informació us recomanem que contacteu amb el vostre veterinari.


En el cas que marxeu de vacances, podeu deixar el vostre gat a casa de familiars o amics, en una guarderia per a gats o bé demanar a algú que cuidi del vostre gat anant a casa vostre. Ens hem d’assegurar que el nostre gat estarà ben atès fins que tornem!
Deixa'ns el teu comentari!bottom of page