top of page

FEM UN "CAT CAFÈ"?

A-Cat-Cafe.jpg

Tot sovint, quan un amic ens convida a prendre un cafè, automàticament ens ve al cap l’oportunitat de passar una bona estona, de gaudir de bona companyia, de fer petar la xerrada... De fet, prendre un cafè ha estat i és, un acte social molt ben valorat.


El cafè ha representat la beguda per excel·lència dels intel·lectuals, l’ ingredient principal a les tertúlies, fins a tal punt que, els locals on se servien aquest tipus de beguda i se celebraven aquestes reunions d’intel·lectuals, van acabar anomenant-se “cafès” i, van esdevenir centres cultural de ciutats i pobles. De tots, és sabut l’existència dels típics cafès de poble.


Aquest ritual, encara avui en dia és molt valorat i necessari, el ritme estressant i la solitud de l’individu a les ciutats fa necessari l’existència d’aquests oasis de pau, i també punts de trobada. On, simplement, el fet de fer una petita pausa per desconnectar suposa un luxe per a la nostra salut, alhora que guanyem en qualitat de vida. De cafès n’han sorgit de molts tipus i de temàtiques diferents depenent de les modes del moment.

Al Japó la prohibició de tenir mascotes en edificis d'apartaments i conjunts residencials, juntament amb el poc temps de lleure dels japonesos degut als maratonians horaris laborals i, a l’expansió de la tendència que venera els beneficis terapèutics del ronroneig del gat, ha donat origen a un tipus d’establiment on podem trobar unificats aquests dos mons. Són els anomenats “Cat Cafè”.


Aquests centres són uns cafès temàtics, on els amants dels gats en som, clarament, els beneficiats, el fet de poder compartir una estona amb ells ens aporta tranquil·litat i serenor, ells tenen aquest poder! Els podem observar i interaccionar amb ells, sempre respectant la seva dinàmica. A la major part de locals, els clients paguen una entrada, i amb els beneficis obtinguts de la seva venda es procurar el benestar dels gats. Existeixen diversos tipus de cafès de gats, alguns s'especialitzen en determinades races de gats, o en gats negres i altres colors, entre altres aspectes.


Els cafès de gats compleixen estrictes regles per assegurar la salut i el benestar tant dels animals com dels clients, així s’evita que els animals no siguin empipats en excés, que se’ls respecti els horaris de descans.... Molts cafès procuren treballar una vessant més solidària creant consciència dels problemes que afecten els gats, com els abandonaments i els maltractaments. En molts d’aquests locals es promou l’adopció responsable dels gats.


Tots els “Cat Cafè” han de demanar la corresponent llicència, així com complir amb els estrictes requeriments i regulacions de la Llei de Tracte i Protecció d'Animals del país corresponent.


El primer “cat cafè” que es va obrir al món fou a Taiwan el 1998.


Al Japó, país on el gat és venerat i és símbol de bon auguri, el primer “cat cafè” va obrir a Osaka, el 2004. L’expansió d’aquests tipus de locals ha seguit creixent sense parar. El resultat pels usuaris ha estat molt positiu i beneficiós.


A Europa, no ha trigat gaire a arribar la moda, el primer cafè que es va obrir va ser: Cafè Neko, a Viena,el 2012. Després s’han anat establint en les principals ciutats europees: Londres, Devon, Budapest, Munic,Berlín, París, Munic ,Berlín, i el 15 d'octubre de 2013 va obrir les seves portes el primer cafè de gats a Espanya, concretament a Madrid La Gatoteca, seu social de l'ONG per l'adopció de gats ABRIGA.


De moment, pels que no disposem de la possibilitat de realitzar cap viatge a algunes d’aquestes ciutats, per prendre un cafè, ens haurem d’esperar, tot i que no creiem que sigui gaire llarga, aquesta espera. A Barcelona està prevista la inauguració del “Cat Cafè”: “Espai DeGats”. L’objectiu principal d’aquest cafè serà aconseguir adopcions responsables pels gats, amb els quals podrem compartir l’espai on ens podrem relaxar, prendre un té, un cafè, un suc... mentre gaudim d’una lectura, escoltem música, parlem, o simplement els acaronem... També hi haurà una zona educativa, on es potenciarà la tinença responsable d’ animals, on es promocionarà la dieta vegana i vegetariana i la cosmètica natural, no testada amb animals, entre d’altres activitats.Si voleu més informació,d’aquest nou centre, no dubteu en consultar a:

E-mail: espaidegats@gmail.com

Facebook: Espai DeGats

Adreça: www.espaidegats.com

Deixa'ns el teu comentari!bottom of page