top of page

UN GAT PER NADAL?

gato-regalo.jpg

Ja tenim aquí el nadal amb el Pare Noel i els Reis com a dates assenyalades al calendari dels petits de casa. Bé, i dels no tan petits també...

Entre cotxes, nines, videojocs i demés joguines, clàssics entre els regals dels menuts, un altre desig molt destacat és tenir una mascota a casa. Si és el cas i us han demanat tenir un gat, des de Progat us volem ajudar a prendre una decisió raonada i responsable, perquè tenir una mascota és afegir un membre nou a la vostra família.

Aquí us presentem una llista d’avantatges i inconvenients de tenir un gat com a mascota.

Avantatges:

  • Un gat és molt menys exigent que un gos. No cal treure’l a passejar i poden quedar-se sols un parell de dies si tenen el sorral net i menjar i aigua neta suficients al seu abast.

  • No necessiten grans espais. S’adapten a pisos, cases, etc.

  • Poden ser molt afectuosos i buscar constantment la companyia dels seus amos.

  • Proporcionen molta companyia i són molt divertits.

  • Tenen beneficis a nivell emocional, afectiu i de salut.

  • Afavoreixen l'aprenentatge dels nens quan conviuen amb mascotes ja que adquireixen responsabilitats.

  • Són molt nets, de seguida aprenen a fer servir el sorral i no ho farán fora d’ell a no ser que tinguin algun problema de salut o per què no estigui net.

  • Són independents. No el tindràs tot el dia a sobre, ells necessiten el seu espai i et deixaran tenir el teu, fer les teves tasques, etc.

  • Si teniu una casa gran, antiga, jardí, etc. us ajudaran a mantenir lluny animalons poc desitjables com ratolins, rates, etc.

  • Difícilment molestaran als vostres veïns. Això sí, el més molest quant a sorolls és la època de zel i això és un motiu més per esterilitzar.

Inconvenients

  • Suposa una despesa econòmica. No només la seva adquisició (que varia molt entre botigues, protectores o associacions com la nostra) sinó la seva manutenció i cuidats posteriors: menjar, veterinaris, joguines, etc.

  • Perden pèl. És un fet, encara que siguin de pèl curt i els pentineu constantment acostumeu-vos a què la vostra casa i roba en vagin plens. Per sort, existeixen els aspiradors i els raspalls de roba.

  • Quan són cadells són molt juganers i molt divertits, però això a vegades provoca petits accidents amb els mobles o la decoració de casa nostra. Per evitar-ho: tenir al seu abast un rascador i joguines apropiades.

  • Un gat no és un gos.Tenen caràcters molt diferents, un gat no és un animal tan gregari i requereixen un tracte més suau i respectuós. Evidentment cada gat és un món, però el millor és que ens assegurem del nivell de tolerància del gat abans de deixar que els petits juguin amb ells i fer entendre als nens que han de ser suaus en el joc.

  • Ens hem de fer càrrec de netejar el seu sorral. No és una tasca molt agradable però és tan necessari per la seva salut com cuidar la seva alimentació o les visites veterinàries. Hi ha diferents materials per al sorral (o fins i tot la possibilitat d’ensinistrar el gat per què faci servir el lavabo) que ens faran la tasca més fàcil.

I bé? ja heu fet el recompte? Estem segurs que prendreu una bona decisió i si la resposta segueix sent afirmativa, considereu adoptar un gat en comptes de comprar-lo: a més a més de les qüestions econòmica i moral, estareu donant una oportunitat a un gat que d’altra manera tindrà una qualitat de vida molt dura i una esperança de vida molt curta. Visiteu el nostre facebook i la nostra web per veure els gats que estan esperant una família!

Deixa'ns el teu comentari!bottom of page