top of page

Gat mestís VS Gat de raça


Si esteu pensant en sumar un membre a la vostra família, us ajudarem explicant-vos alguns avantatges dels gats mestissos sobre els gats de raça.

  • Cost: Adoptar un gat mestís a través d’una associació o una protectora és una despesa molt menor que el preu de comprar un gat de raça. Normalment, adoptar un gat sol costar entre 80 i 130 euros i el preu inclou l’esterilització i el xip. Un gat de raça pot costar de 400 euros en endavant.

  • Manteniment: Els gats de raça solen necessitar unes cures més exigents quant a alimentació, perruqueria, despeses veterinàries, etc. Evidentment, un gat mestís també necessita vacunes, desparasitacions, visites al veterinari, etc.

  • Ètica: Adoptar és un gest de generositat i dones una vida digna a aquest animal. Comprant fomentes un mercat on moltes vegades els criadors no tenen escrúpols i exploten a les femelles per tenir una camada rere altre fins que ja no poden més.

  • Salut: els gats mestissos són més resistents a les malalties i no pateixen molts trastorns provocats per la endogàmia que sí tenen els gats de raça (per creuaments entre gats consanguinis per mantenir la puresa de la raça). A més, són molt longeus.

  • Estètica: els gats de raça són molt vistosos i realment bonics, però els mestissos no tenen res a envejar i, a més a més, són molt més variats i pràcticament irrepetibles, és a dir, quasi exclusius.

  • Caràcter: es coneixen diverses races que tenen problemes de comportament associats. Per contra, els gats mestissos solen ser molt agraïts, tranquils i equilibrats. Però, cada gat és un individu diferent.

Si t’hem convençut i vols tenir un company únic i donar-li una segona oportunitat de tenir una llar, fes un cop d’ull a l’apartat ADOPTA de la web!

Deixa'ns el teu comentari!bottom of page