top of page

Gats de còmic

Tot just ha acabat el saló internacional del còmic de Barcelona que s’ha celebrat entre el 5 i el 8 de maig passats. Des de Progat volem retre el nostre homenatge al món del còmic aportant un petit gra de sorra amb aquest article on parlarem d’alguns dels més reconeguts gats apareguts a les seves pàgines.

Garfield

Com no començar amb aquest personatge? Segur que tots el coneixeu. El va crear Jim Davis l’any 1978. Li encanta dormir, veure la televisió i burlar-se del seu amo Jon i del seu company el gos Odie.

Isidoro (Heathcliff)

Creat per George Gately al 1973. De caràcter aventurer, li agrada la diversió i fer algunes malifetes. Té un caràcter una mica maliciós i fastidiòs: molesta als veïns, escampa les escombraries, etc.

Azrael

Creat per Peyo, va aparèixer per primera vegada el 1959 a Els Barrufets. És el gat de Gargamel i encara que sembla tranquil és tan malèfic com el seu amo. Veu als barrufets com un menjar deliciós i intenta atrapar-los sempre.

John Blacksad

Va apareixer per primera vegada a “Un lugar entre las sombras” de la sèrie Blacksad, l’any 2000. Es tracta d’un còmic amb animals antropomorfics on el personatge principal és aquest gat. Ell és un detectiu als Estats Units, just després de la Segona Guerra Mundial i al començament de la Guerra Freda.

Catbert

Apareix a la sèrie Dilbert al 1989. Es tracta d’un gat que és el malèvol director de recursos humans d’una empresa. Gaudeix amb el patiment dels seus empleats i ronroneja de plaer pensant en acomiadaments. Tot i que té un rol humà conserva totes les qualitats i conductes d’un gat.

Doraemon

Neix al 1969 a vàries revistes simultàniament al Japó. És un gat còsmic del segle XXIII que té una butxaca màgica d’on obté articles sorprenents del futur. El seu objectiu és ajudar en Nobita a millorar la seva actitud.

Tots aquest personatges són ficticis i presenten comportaments que no són del tot reals, però en els últims anys a internet a nascut un nou fenomen de fascinació envers els felins i amb ell multitud de tires de còmic més realistes que parlen en to de comèdia sobre el comportament d’aquest animal.

Alguns dels més coneguts son Simon’s cat de Simon Tofield, Cat versus human de Yasmine Surovec i Miau de José Fonollosa.

Quin és el vostre preferit?

Deixa'ns el teu comentari!bottom of page