top of page

Posar-li el picarol al gat

Per què no has de posar un cascavell al teu gat?

Moltes vegades els nostres gats tenen la possibilitat de sortir al carrer o al jardí i per evitar problemes volem identificar-los com a gats casolans. El més habitual és posar-los un collar, potser volem afegir-hi una placa identificativa i, a més a més, un cascavell.

Identificar el nostre gat amb xip és imprescindible tot i prendre aquestes mesures! Quant al collar, si pensem en el benestar del nostre gat el més adient és no posar-li: pot resultar molt perillós si queda enganxat. Si encara voleu posar-li cal deixar-lo prou ample per què se’n pugui desfer si quedés enganxat.

Arribem a la qüestió del cascavell. Si tenim en compte la oïda tan sensible dels gats i com de prop es troben els cascavells és evident el per què no són gens recomanables. Per el nostre gat són una font de soroll constant i molest que, amb el temps a la seva exposició, pot causar-li pèrdua d’agudesa auditiva.

Un altre motiu és que el soroll pot afectar al seu estat d’ànim. Els gats es caracteritzen per la seva agilitat, sigil, calma, etc. El soroll constant pot causar estats de nervis i estrés al nostre felí.

Tot sumat fa que el gat es trobi molt incòmode i que pugui arribar a lesionar-se per treure-se’l. Si tot i així estàs convençut de posar-li un cascavell, fes-ho de manera esporàdica i que aquest sigui el més petit possible. Pensa com n’és d’incòmode per ell!

Deixa'ns el teu comentari!bottom of page