top of page

KEDI (Gats ďIstanbul)

El passat 21 de juliol de 2017 es va estrenar un documental sobre la vida dels gats de carrer a Istanbul. Ľautora, a través dels ulls de cinc protagonistes felins, ens ensenya com interactuen i conviuen amb els més de quinze milions ďhabitants de la ciutat fins al punt que s' acaben convertint en ľànima de la ciutat.

Els gats són tractats amb un gran respecte: disposen de punts ďalimentació arreu i confortables refugis, ningú els pot fer mal i és responsabilitat dels veïns el tenir- ne cura.

Hi ha qui diu que té molt a veure en tot això una antiga dita islàmica que diu que: "Qui mati un gat haurà de construir una mesquita per tal de poder obtenir el perdò de Déu", però segurament el fet que Mahoma fos un gran amant dels gats i les múltiples històries sobre ell i el seu gat preferit Muezza fan que aquests animals hagin adquirit una categoria especial.

De totes maneres, la súperpoblació de gats que pateix la ciutat ha començat a fer necessària ľesterilització per tal de poder controlar la població. Ľeutanàsia està prohibida i, el métode C.E.R és ľúnica mesura de control que funciona realment.

Si sou amants dels gats i voleu gaudir de la seva bellesa no us la podeu perdre.

Ara, només us falten les crispetes!!

Deixa'ns el teu comentari!bottom of page