top of page

LA LLEGENDA BUDISTA SOBRE ELS GATS ORIGINADA A TAILÀNDIA

Per el budisme, els gats representen la espiritualitat. Són éssers il.luminats que transmeteixen calma i armonia i, per això, solen dir que qui no es relaciona bé amb el seu inconscient, mai arriba a conectar per complert amb el seu gat ni entendrà tampoc els seus misteris.


La vertitat es que a ningú li sorpren saber que la figura d'aquests animals està unida al budisme. Tant és així, que a Tailandia existeix una preciosa llegenda que ha trascendit en el vel del temps fins convertir als gats, en uns éssers de pau i intima unió en molts temples dels paisos asiàtics. Es per això, que resulta molt comú veure els gats dormisquejant i fets un cabdell a la falda de les múltiples figures de Buda que hi han als jardins i als santuaris.


Sovint, es diu que tenir un gos es disfrutar del company més fidel que pot existir. Totalment cert. No obstant, qui coneix el caràcter d'un gat sent que la conexió és més íntima i profunda, per que motiu, diversos monjos budistes con el mestre Hsing Yun, parlen del poder sanador d'aquest animal.


En primer lloc hem de saber quelcom import. El budisme no està organitzat en una jerarquia vertical, com ja sabem, l'autoritat religiosa descansa sobre els textes sagrats però, a la vegada, existeix una gran flexibilitat en els seus propis enfocaments. La llegenda que et mostrem enfosa les seves arrels en una escola en concret: el budisme theravada, o el budimes del llinatge dels antics.


Va ser a Tailàndia i dins d'aquest contexte on es va escriure: "El llibre dels poemes del gat" o el Tamra Maew, conservat a dia d'avui en la biblioteca Nacional de Bangkok con un autèntic tresor a preservar. En els seus antics papirs podem llegir una encantadora història on s'explicava que, quan una pesona havia assolit als nivells més d'espiritulitat i moría, la seva ànima s'unia plàcidament al cos d'un gat.


La vida podria ser llavors més curta o el que la longevitat felina permitís, però quan arribava el final, la seva ànima sabia que ascendiria a un plà il.luminat. A la vegada, el poble tailandès d'aquella època coneixent aquest creença portava a terme també una altra curiosa pràctica. ...


Quan un familiar moria, s'enterrava a una cripta junta amb un gat viu. La cripta tenia sempre un forat per on l'animal podria sortir, i quan ho fes, donava per fet que l'ànima del ser estimat ja estava a l'interior d'aquell noble gat... D'aquesta manera, assolia la llibertat i el seu camí de calma i espiritualitat capaç de preparar la seva ànima, per el camí posterio fins l'ascensió.

Font: https://rincondeltibet.com/blog/p-la-leyenda-budista-sobre-los-gatos-13060

Deixa'ns el teu comentari!bottom of page